Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Real Madrid il vrea pe Gurita

Plecat in ultima zi a perioadei de transferuri de la AC Milan la Atletico Madrid, Cosmin Contra poate ajunge in iarna la echipa la care si-a dorit dintotdeauna sa evolueze, Real Madrid. Gurita i-a impresionat pe cei din conducerea lui Real in meciurile disputate pana acum in Primera Division, acestia anuntand ca il vor in lot. Jorge Valdano, directorul general al gruparii unde evolueaza starurile Ronaldo, Zidane si Figo, a intentionat sa il includa pe fundasul dreapta roman in tranzactia pe care o pune la cale in aceste zile cu AC Milan, dar a realizat ca acest lucru este imposibil. Valdano ar fi vrut sa il cedeze italienilor pe Michel Salgado in schimbul lui Cosmin Contra, insa a aflat ca romanul nu este doar imprumutat la Atletico, ci apartine in totalitate acestui club. Potrivit publicatiei spaniole "Mundo Deportivo", Real Madrid se intereseaza de Contra la insistentele antrenorului Vicente del Bosque, care il doreste pentru a intari banda dreapta a echipei si pentru a o aduce la nivelul celei din stanga, acolo unde evolueaza brazilianul Roberto Carlos. Pentru a-l avea in lot insa, Real va trebui sa bage mana adanc in buzunar, intrucat Atletico, rivala din acelasi oras, nu il va ceda prea usor. Conform informatiilor aparute in presa iberica, Atletico nici nu se gandeste sa se desparta de Contra pentru mai putin de 14 milioane de euro, desi l-a cumparat de la AC Milan in schimbul a 8 milioane. Astfel, Atletico ar putea scoate un profit de pe urma romanului de sase milioane de euro, o suma deloc de neglijat chiar si pentru un club din prima divizie spaniola.Real Madrid il vrea pe Gurita

Juventus a pus ochii si pe Codrea

Tanarul mijlocas roman Paul Codrea a fost luat in vizor de campioana en-titre a Italiei, Juventus Torino. Unul dintre numerosii emisari ai acestui club l-a remarcat pe Codrea in liga a doua italiana, inregistrari cu evolutiile lui ajungand chiar si la tehnicianul Marcello Lippi. Din cate se pare, conducatorii "Batranei Doamne" au luat deja legatura cu oficialii clubului Genoa 1893, cerand date despre roman, precum si suma acestuia de transfer. Codrea se afla la al treilea sezon consecutiv la Genoa, in vara refuzand un transfer la Palermo. El nu este singurul roman aflat pe lista de achizitii a lui Juventus Torino, gruparea italiana anuntand in urma cu doua saptamani ca in iarna va incerca transferul lui Cristian Chivu de la Ajax.

Fara Steff impotriva Sloveniei

Jucatoarea romana de tenis de masa Mihaela Steff nu face parte din echipa Romaniei pentru meciul cu reprezentativa Sloveniei, care se va desfasura azi, de la ora 18,00, la Buzau, in cadrul Superligii Europene. Steff, care are un program foarte incarcat la echipa germana de club Langweid, a primit acceptul oficialilor Federatiei Romane de Tenis de Masa pentru a lipsi de la partida cu Slovenia, ultima din faza grupelor. Echipa Romaniei va fi formata din Otilia Badescu, Adriana Nastase si Iulia Necula. Daca va invinge selectionata slovena, formatia Romaniei va ocupa locul 1 in clasamentul final al grupei, din care mai fac parte echipele Frantei si Luxemburgului, si va obtine calificarea in prima grupa valorica a Superligii Europene. In ultima faza a competitiei, se vor stabili, in urma unor intalniri tur-retur, primele trei locuri ale ierarhiei finale. In prezent, Romania ocupa primul loc in grupa, dupa ce a invins selectionatele Frantei si Luxemburgului.

Subventii pentru producatorii de legume si fructe

Productia interna de conserve de legume si fructe a acoperit, in primele noua luni ale acestui an, aproximativ jumatate din necesarul de consum al Romaniei, spre deosebire de anul trecut, cand importurile au reprezentat 60%, a declarat, miercuri, Constantin Baciu, director in cadrul Directiei Industrie Alimentara din Ministerul Agriculturii, cu ocazia deschiderii Salonului National de Conserve de la Bucuresti. "Productia este destul de mica pentru potentialul de care dispune Romania. Tocmai de aceea Ministerul Agriculturii prevede pentru anul viitor acordarea de subventii, atat pentru achizitionarea de samanta, cat si pentru sustinerea productiei de legume si fructe", a spus Baciu. Ministerul Agriculturii va aloca, in 2003, o suma de 300 de miliarde de lei pentru dezvoltarea productiei de conserve de legume si fructe. Astfel, pentru producatorii de legume si fructe, subventia se ridica la 260.000 lei pe tona de produs, in timp ce pentru legumele sau fructele deshidratate destinate industrializarii aceasta este de 300.000 de lei pe tona de produs. De asemenea, sprijinul acordat de stat este de trei milioane de lei pe tona de legume de sera si de aproximativ 320.000 lei pe tona de struguri de masa.

APAPS a amanat privatizarea santierului naval Severnav

APAPS a revocat oferta de vanzare a actiunilor detinute la santierul naval Severnav Drobeta-Turnu Severin, in vederea stabilirii unei noi forme de privatizare, a anuntat directorul general al santierului, Stelian Stancioiu, citat de corespondentul Mediafax. In anuntul initial, APAPS urma sa vanda prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, 70 la suta din actiunile Severnav, valoarea pachetului scos la privatizare fiind de 48,799 miliarde lei. Potrivit directorului general al santierului, la licitatia care urma sa aiba loc in 6 noiembrie s-au inscris mai multi investitori, dar APAPS a revocat oferta initiala in vederea stabilirii unei noi forme de privatizare, astfel incat privatizarea santierului sa fie una de succes.

Managerii apreciaza un sfarsit de an favorabil economiei

Ancheta de conjunctura realizata de Institutul National de Statistica in randul managerilor in luna octombrie arata ca, pentru ultimul trimestru din 2002, se contureaza o crestere a activitatilor din industrie si comertul cu amanuntul fata de trimestrul precedent si o usoara diminuare a activitatilor din sectorul de constructii. Rezultatele privind tendinta activitatii economice au fost obtinute prin sondaje de opinie efectuate asupra unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.250 de agenti economici), constructiilor (700) si comertul cu amanuntul (950). Conducatorii intreprinderilor cu activitate industriala au estimat ca productia va inregistra o tendinta de crestere in trimestrul IV al acestui an, sustinuta fiind de evolutia ascendenta a volumului de contracte si comenzi. Numarul de salariati isi mentine tendinta de usoara scadere, mai accentuata in intreprinderile cu peste 500 de salariati, marcand restructurarea acestui segment al economiei nationale. Exportul se va mentine in industria prelucratoare la aproximativ acelasi nivel cu cele din perioada precedenta, o crestere semnificativa fiind previzionata totusi pentru bunurile de folosinta indelungata, in special mobilier. Pietele preferate de exportatorii romani sunt cele din Uniunea Europeana, 15 la suta dintre managerii chestionati apreciind ca fiind mai ridicata competitivitatea produselor societatilor lor pe aceste piete, in timp ce 12 la suta au considerat ca sunt mai competitivi pe celelalte piete externe. Companiile din comertul cu amanuntul vor inregistra o usoara crestere a vanzarilor de marfuri sustinuta de comportamentul sezonier al consumatorilor in perioada de sfarsit de an. Managerii firmelor din domeniu anticipeaza ca preferintele clientilor se vor indrepta spre marfurile textile, incaltaminte si articole din piele, urmate de articolele si aparatele electrice de uz casnic. In ceea ce priveste numarul salariatilor, acesta se va mentine la aproximativ acelasi nivel cu perioada precedenta, in conditiile in care se estimeaza ca societatile din domeniu vor avea o evolutie economica favorabila in ultimele trei luni ale anului. In activitatea de constructii, intrarea in sezonul rece va conduce si la reducerea numarului de angajati.

Santierul naval Daewoo Mangalia livreaza Norvegiei al doilea tanc de 42.500 tdw

Santierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) a livrat firmei Kleven Floro din Norvegia un tanc transportor pentru suc de portocale cu o capacitate de 42.500 tdw, vasul fiind al doilea din lume de acest tip dupa capacitatea de transport. Primul tanc transportor cu o capacitate de 42.500 tdw a fost construit anul trecut tot de catre Santierul naval Daewoo Mangalia, fiind livrat, de asemenea, companiei norvegiene. Contractul cu partenerul norvegian a fost semnat la data de 21 octombrie 2000, iar lucrarile au fost incepute in luna decembrie a anului trecut. Alte doua nave construite la Mangalia vor fi livrate, pana la sfarsitul lunii noiembrie, unor clienti din Olanda si Germania. Santierul are comenzi, in prezent, cu clienti olandezi, pentru o nava de transport multifunctionala de 9.600 de tone, reprezentand ultima etapa a unui contract care prevede livrarea a sase nave si o nava port container, prima dintr-o serie de patru vase care vor fi livrate unui partener olandez. Vanzarile DMHI s-au ridicat, anul trecut, la circa 82 de milioane de dolari, valoare dubla fata de rezultatele obtinute in 1998, anul in care societatea a incepu

Deficitul bugetar depaseste previziunile guvernului

utoritatile ungare au anuntat, miercuri, ca au revizuit deficitul bugetar prevazut pentru acest an la 8,7% din PIB, de la nivelul de 6% prognozat anterior, anuntul cauzand scaderea imediata a cursului de schimb al forintului si a pretului obligatiunilor, transmite Reuters. Noua cifra, justificata de ministrul Finantelor Csaba Laszlo prin unele cheltuieli exceptionale ramase de la precedentul guvern, depaseste cu mult estimarile analistilor. La sfarsitul saptamanii trecute, economistii au prognozat ca deficitul Ungariei din acest an va fi de circa 6,75% din PIB, comparativ cu 4,1% in 2001. Anuntul a determinat caderea preturilor la obligatiuni si a cotatiei forintului, aflate in ultima perioada pe un trend ascendent datorita perspectivelor Ungariei de a intra in Uniunea Europeana in 2004. Laszlo a explicat ca revizuirea a fost operata dupa ce guvernul de centru-stanga a luat in calcul cheltuielile exceptionale efectuate de guvernul anterior pentru constructia de autostrazi, consolidarea bancii de stat MFB si a societatii de cai ferate MAV, precum si pentru constructia de centre sportive.

Printre vile mai e loc si pentru cladiri ale aviatiei civile

Amplasarea sediului Autoritatii Aeronautice Civile Romane in imediata apropiere a Aeroportului International Bucuresti-Baneasa demonstreaza dorinta Guvernului pentru ca acest aeroport sa continue sa faca parte din logistica aviatiei, a declarat, joi, premierul Adrian Nastase. El a aratat ca pentru spatiul in care a fost amplasat sediul Autoritatii exista numeroase interese, in special pentru construirea unor locuinte particulare. "Este necesar insa ca in zona Baneasa sa cream conditiile necesare si pentru dezvoltarea bazei aviatice", a spus Nastase. Seful Guvernului a participat, joi, la inaugurarea noului sediu al Autoritatii Aeronautice Civile Romane, o investitie in valoare totala de 3,1 milioane de dolari, construita, intr-o perioada de aproximativ un an, langa Aeroportul Baneasa.

Spaga pentru autorizatia unui abator: 48 de kile de pui

Cateva kile de pui: cu atat poti sa schimbi decizia unui director din Ministerul Agriculturii ca sa nu-ti inchida abatorul. Seful Directiei Sanitar-Veterinare a judetului Giurgiu este cercetat in aceste zile de catre procurori pentru faptul ca saptamana trecuta a cerut 48 de kilograme carne de pui, in schimbul serviciului de a nu opri activitatea abatorului unui arab. In urma unei informatii, pe 22 octombrie, politistii din orasul Mihailesti au oprit in trafic Dacia break cu nr.GR-02-PXC, apartinand Directiei Sanitar-Veterinare Giurgiu. Masina tocmai iesise de la Abatorul Draganescu - care apartine S.C. Agro Nutrisco Impex SRL - si era condusa de dr. Ion Persu, directorul general al DSV. La controlul efectuat s-au gasit pe bancheta din spate cateva cutii in care se afla carne de pasare. Organele de ancheta au stabilit ca spaga luata de directorul DSV consta in: 20,400 kg pui griller; 6,200 kg pulpe pui; 6 kg piept pasare cu os; 7,800 kg aripi pasare; 3,800 kg pipote pasare si 4,600 kg ficat pasare. Valoarea aproximativa: 4 milioane de lei. In momentul in care i s-au solicitat documentele de provenienta a marfii, directorul DSV a recunoscut ca a primit carnea de pui, fara documente si fara sa le plateasca, de la medicul veterinar al abatorului, cu aprobarea libanezului Elias El-Knoury, administratorul societatii. Fiind audiat, arabul a declarat politistilor ca directorul Directiei Sanitar-Veterinare venea la abatorul sau la un interval de 7-10 zile, amenintandu-l cu inchiderea societatii. Arabul a mai declarat ca Ion Persu cerea saptamanal cantitati mari de carne, fara a achita contravaloarea acesteia, pentru a "uita" de decizia de a inchide abatorul. Politistii l-au retinut pe directorul DSV si au declinat competenta in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu. Procurorii urmeaza sa-l cerceteze pe directorul DSV pentru comiterea infractiunii de luare de mita.