Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Chisu, IFB: Ma astept la o revenire la sfarsitul primului trimestru din 2009

Bursa a debutat ieri in crestere, pe fondul aprecierilor bursiere de pe continent, indicele BET, principalul indicator din piata, care reda evolutia celor mai lichide 10 companii, urcand cu 1,8%, pana aproape de pragul suport de 3.000 de puncte.

Cea mai mare crestere din randul indicatorilor a consemnat-o indicele societatilor financiare BET-FI, care a urcat cu 3,3%, depasind cu putin pragul de 14.000 de puncte.
"Pentru sfarsitul anului ma astept la o perioada mai buna pentru Bursa. Vor mai fi unele corectii, volatilitatea se va mentine in continuare ridicata pe fondul stirilor externe si al preponderentei investitorilor speculativi in piata, insa sunt posibile unele recuperari. Cel mai devreme ma astept la o revenire la sfarsitul primului trimestru din 2009", a declarat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Companiile petroliere au inregistrat aprecieri de pana la 5,4% in cazul titlurilor Petrom (SNP), care au atins pretul de tranzactionare de 0,177 lei/actiune, in vreme ce actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au inregistrat o crestere de doar 0,5%, pana la pretul de 0,0186 lei/actiune.
Titlurile Transgaz (TGN) s-au apreciat ieri cu 5,3%, atingand un pret de tranzactionare de 130 lei/actiune, spre deosebire de actiunile celei de-a doua societati de utilitati listata la Bursa, Transelectrica (TEL), care au pierdut 0,8%.
Evolutiile pozitive in mare parte ale companiilor din sectorul energetic au urcat indicele de profil cu 2,9%, pana la nivelul de 360 de puncte.
Societatile financiare au inregistrat cresteri ceva mai pronuntate, de pana la 5,3% in cazul titlurilor SIF Oltenia (SIF5), care au atins nivelul de 0,69 lei/actiune. In topul cresterilor au urmat actiunile SIF Moldova (SIF2) cu 3,5%, SIF Muntenia (SIF4) cu 3,1% si SIF Banat-Crisana (SIF1) cu 2,7%.
Cea mai mica crestere din randul societatilor financiare au inregistrat-o titlurile SIF Transilvania, de 1,9%, fiind insa cele mai tran-zactionate actiuni la categoria SIF-uri. "Pentru 2009 se aud numai stiri negative, iar calificativele primite in ultima vreme mi se par extrem de drastice si sper ca agentiile de rating sa se insele, insa sunt agentii mari, cu credibilitate. Din pacate din cauza unei gestiuni proaste a crizei am putea fi teribil de afectati de aceasta, cu toate ca avem sansa sa scapam cu bine", a adaugat Chisu.