Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Intercapital Invest: Investitiile pe 4-5 ani la Bursa sunt cele mai profitabile

Investitiile realizate in perioada 1999-2002, adica dupa caderea pietei din 1998, au adus pana in 2006-2007 profituri de peste 1.000%, adica de peste 10 ori banii investiti.

O investitie la Bursa are mai multe sanse sa se transforme in una profitabila daca se face pe un interval mai lung de timp, de circa 4-5 ani de zile, este una din concluziile la care au ajuns analistii firmei de brokeraj Intercapital Invest in urma unui studiu statistic cu randamentele BET pe ultimii 10 ani.
Astfel, chiar daca momentul ales pentru realizarea unei investitii era cel mai prost cu putinta, dupa un numar de ani investitorul putea sa-si recupereze banii si chiar sa inregistreze un castig semnificativ.


Daca totusi acelasi investitor s-ar fi ferit sa cumpere la inceputul unuia dintre cei mai slabi 2 ani ani din ultimii 10 pentru Bursa, respectiv 1998 si 2008, pe o perioada de peste un an de zile acesta avea sanse mari sa inregistreze castiguri de trei cifre. De asemenea, cei care au investit in intervalul 2005-2008, pe termen mai scurt, se afla in acest moment pe pierdere, in conditiile in care scaderile din 2008 le-au anulat tot castigul inregistrat anterior.
Strategiile de investitii pe termen scurt dau roade numai daca sunt urmarite cu mare atentie tendintele din piata si investitorii reactioneaza pe masura, mai spun analistii Intercapital.
Totusi, acestia precizeaza ca in piata sunt foarte frecvente cazurile cand investitorii pornesc cu o strategie si nu si-o respecta, fapt ce le poate aduce pierderi considerabile.
De exemplu, incearca sa speculeze o crestere a Bursei pe termen scurt, nu vand la timp si se gandesc ca-si vor recupera banii peste cativa ani, pentru ca mai apoi sa nu se tina nici de aceasta data de cuvant si sa vanda neinspirat, astfel ca rateaza revenirea pietei.
De aceea, analistii casei de brokeraj recomanda investitorilor sa se axeze pe un singur tip de strategie, care li se potriveste mai bine.
Investitorii care ar fi avut ghinionul sa investeasca o suma de bani la inceputul anului 1998, un an comparabil din punctul de vedere al scaderilor cu cel din 2008, ar fi inregistrat pana in prezent, respectiv o perioada de 10 ani de zile, un randament zero in dolari, arata studiul Intercapital Invest.
Totusi, daca un investitor ar fi intrat la cumparare la inceputul oricarui an din intervalul 1999-2004, dupa o perioada de scaderi puternice ale Bursei, inregistra pana in prezent un castig situat intre 43% si 348%, chiar daca nu ar fi vandut inainte de corectiile severe din acest an.
Randamentele au fost calculate pe baza aprecierilor inregistrate de indicele BET si au fost calculate in dolari.
Cea mai profitabila perioada din istoria Bursei de Valori Bucuresti a fost intervalul 2001-2007, in doar sase ani un investitor putand sa obtina de 19 ori suma initiala.
Cu toate acestea, daca acelasi investitor ar mai fi asteptat un singur an de zile, respectiv in 2008, castigul net al acestuia s-ar fi diminuat de cinci ori, respectiv la 348% de la cel initial de 1816%.
Randamentul mediu anual cel mai ridicat s-a putut realiza in perioada 2002-2007 si a fost de 264%.
La polul opus, cea mai slaba performanta din istoria Bursei a fost realizata anul acesta, cand valoarea investitiei initiale s-ar fi depreciat de peste patru ori in mai putin de un an.
Oricand ar fi intrat un investitor la inceputul unui an din intervalul 1998-2008 si ar fi vandut in acelasi interval, daca tinea banii pe Bursa cel putin un an de zile, el ar fi inregistrat in medie un castig anual de 57%, media randamentelor obtinute pe toate perioadele din acest interval fiind de 300%, respectiv de patru ori banii investiti initial.