Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Criza testeaza utilitatea Uniunii Europene

Guvernele UE stiu ca fara a restabili ceea ce se intituleaza, prozaic, "increderea consumatorilor" orice plan de relansare a economiei e sortit esecului.

Liderii europeni au promis un plan comun de combatere a crizei economice si si-au acordat doua zile pentru a-l pune la punct. Reuniti joi si vineri la Bruxelles, cei 27 sefi de stat si de guvern ai Uniunii Europene se regasesc insa cu o agenda atat de incarcata incat discutiile s-ar putea prelungi si peste weekend. Pe langa criza economica, liderii UE mai au in program
si anuntarea unor masuri de combatere a incalzirii planetei, precum si chestiunea mai urgenta a Tratatului de la Lisabona, pe care irlandezii l-au respins intr-un referendum, blocand astfel toate reformele institutionale ale Europei. Pe 1 ianuarie Franta va preda Cehiei presedintia rotativa a UE, iar presedintele francez Nicolas Sarkozy doreste ca Summitul de la Bruxelles sa se incheie printr-un acord, cu atat mai mult cu cat, dupa Cehia, afacerile europene vor fi conduse in a doua jumatate a anului viitor de catre Suedia, ambele tari facand parte din categoria numita "eurosceptica".

Europenii nu au prezentat pana acum un plan comun de iesire din criza comparabil cu cel anuntat de SUA. Masurile propuse de Comisia Europeana, printre care deblocarea unui fond comun de 200 miliarde euro
pentru relansarea economiei
la nivel european, au fost primite cu ezitare de membrii UE, care au preferat pana acum sa aplice masuri separate, la nivel national. Tot asa, masurile destinate reducerii efectului de sera care fusesera anuntate la nivelul UE sunt acum contestate de unele state membre – printre care si Romania – ce considera ca li se cere un efort prea mare in comparatie cu membrii occidentali ai Uniunii. Rezultatul reuniunii este insa foarte important pentru credibilitatea Europei. Pentru UE, actuala criza este o ocazie unica de a dovedi utilitatea intregii constructii europene.

Motiv pentru care, asa cum se zvoneste pe culoarele institutiilor europene, Sarkozy ar fi gata sa-i tina pe ceilalti lideri UE si peste weekend in Bruxelles, pana cand se va putea anunta un acord. Expertii economici ai guvernelor stiu ca numai asa va putea fi restabilit ceea ce in economie se intituleaza, prozaic, "increderea consumatorilor", fara de care orice plan de relansare a economiei e sortit esecului.

» CONFLICTE SI "MESCHINARII"
Data fiind importanta gasirii unor solutii pentru iesirea din criza economica, poate parea straniu ca la discutiile liderilor UE nu iau parte si ministrii Finantelor din cele 27 de tari. Explicatia este foarte simpla, situandu-se la nivelul conflictelor personale: presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, nu il poate suporta pe ministrul german al Finantelor, Peer Steinbrück, care de cateva ori l-a contrazis in public, explicandu-i ca Franta nu poate beneficia de un regim fiscal privilegiat in UE, asa cum ar fi dorit-o Sarkozy. La randul sau, Sarkozy l-a repezit pe Steinbrück, spunandu-i sa inceteze cu "meschinariile", si de atunci nu mai poate suporta sa-l aiba in preajma. Steinbrück se afla insa in culise si toata lumea stie ca Angela Merkel nu va semna nici un angajament economic al Germaniei fara sa-l consulte.

Blog Archive

Astra Sport Betting: Criza testeaza utilitatea Uniunii Europene
Astra Sport Betting: Criza testeaza utilitatea Uniunii Europene
Astra Sport Betting: Criza testeaza utilitatea Uniunii Europene
Astra Sport Betting: Criza testeaza utilitatea Uniunii Europene