Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Andone: Ba, va iau glanda!

Miercuri seara, etapa 24, CFR Cluj a izbutit o victorie mare in duelul de pe iarba verde de acasa cu Farul, echipa platita in bani
sau in promisiuni de catre "porumbelul pacii scurte", Gigi Becali. Oaspetii au condus pret de 53 de minute (Farul a marcat in minutul 7, CFR a egalat in minutul 60), datorita unui gol inscris de Todoran, intr-o faza in care defensiva liderului s-a confundat cu Harlem Globetrotters. Revenirea liderului avea sa se produca dupa pauza, cind s-a schimbat la fata nu doar trupa lui Andone, cit si arbitrajul lui Victor Berbecaru. Un gol marcat in conditii neregulamentare (Dorsin `60), plus
un altul, superb, realizat de barbatul femeii care considera nevestele de fotbalisti niste parasute (Trica `77), toate acestea au decis soarta partidei si, asa cum s-a exprimat Iuliu Muresan, poate chiar soarta campionatului.Contaran cu seful CCA, arbitrul Berbecaru a condus stupefiant de bine prima partea a meciului. Afectata pina atunci de propria-i durere, in puii ei!, echipa Clujului a inceput sa tipe din toti rarunchii din minutul 34, dupa ce dibaciul Diego Ruiz a marcat, ajutindu-se de mina, iar reusita acestuia a fost anulata, pe cinstite. Din acel moment, si pina la pauza, fiecare decizie a centralului, fie ca aceasta a avut sau nu acoperire regulamentara, a fost contestata zgomotos de gazde, Ioan Andone fiind cel mai inversunat critic, cu mina si cu gura. De altfel, ranit in cuget si simtiri, imediat dupa fluierul final al primei reprize, Andone a navalit la mijlocul terenului si i-a cerut socoteala lui Berbecaru, facind la un moment dat un gest desprins parca din capodopera "Scarface", indicindu-i arbitrului vilcean ceva de genul: "Iti iau glanda!". Nu stim daca Ando s-a exprimat cu "ba" sau cu "dumneavoastra" - acesta este un soi de pamflet si trebuie tratat ca atare - cert este ca, imediat dupa pauza, maniera de arbitraj a distinsului Berbecaru a cunoscut o transformare uluitoare, din buna ea devenid tot buna, dar numai pentru gazde. In actul secund, Berbecaru a fluierat tot, respectiv oricind, oricum si orice, impingind CFR-ul catre impliniri marete. Din aproape in aproape, ajungem la controversata faza din minutul 60, cind liderul a reusit sa restabileasca egalitatea, dar si pulsul presedintelui Muresan. Se impune o precizare: pozitia de ofsaid la Mikael Dorsin a existat, golul nefiind inscris in conditii regulamentare, dar Victor Berbecaru nu poate fi atins, cel putin in aceasta chestiune, nici macar cu o palma, pentru ca vina exclusiva apartine asistentului Szekely ori Gheorghe sau Szekely, nu stim precis care, cei doi tusieri fiind imbracati la fel.

Faza golului de 1-1, povestita:

Momentul 1: Alin Minteuan (CFR) arunca mingea in careul aglomerat al oaspetilor, sperind ca se va gasi el, cineva sa introduca mingea in poarta, ceea ce s-a si intimplat.
Momentul 2: Diego Ruiz (CFR) recentreaza in careul mic, neavind dispozitia necesara sa faca pe eroul. De altfel, s-a dovedit stiintific (cu ochiometru) ca argentinianul isi foloseste de regula mina, de putine ori picioarele si niciodata capul.

Momentul 3: Florin Maxim (Farul) respinge mingea exact in mina lui Dani (numarul 31), cu certitudine avind intentia de a indeparta pericolul, nu de a produce un penalty, Maxim realizind intr-o clipita, ca un veritabil soim, ca actiunea se poarta in propriul careu.

Momentul 4: Balonul deviat din mina lui Dani (CFR) ajunge la Mikael Dorsin (idem), mingea fiind probabil asistata electronic din tribuna de numitul Alexandru Tudor, un arbitru mustrat si cu mustrari de constiinta. Faptul ca, in momentul primirii balonului, Dorsin se afla in pozitie afara din joc, reprezinta un amanunt insignifiant. Importanta va ramine inselaciunea comisa de Tudor, dar si ancheta legata de provenienta pungasei telecomenzi.

Afirmatii:

Ion Marin, antrenor Farul Constanta: "Remarc dupa acest meci brigada de arbitri, care si-a intrat intr-un rol nefiresc".

nIoan Andone: "Golul Farului nu s-ar fi marcat daca arbitrul fluiera la accidentarea lui Minteuan. Maxim trebuia sa ia al doilea galben pentru hent in repriza secunda. Au fost greseli de arbitraj si de o parte si de cealalta".

Gherghe Bosinceanu: "Szekely si arbitrul de centru i-au impins pe clujeni spre noi in repriza a doua, prin lovituri libere, cartonase acordate jucatorilor nostri, prin nesanctionarea cu cartonas a celor de la Cluj si prin faptul ca le-a permis clujenilor un joc extrem de dur".