Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Intel introduce Classmate PC-ul şi în Europa

Organizaţia One Laptop per Child a introdus conceptul de sub-notebook, caracterizat de preţul mic, în ianuarie 2005, odată cu laptop-ul OLPC XO de 100 de dolari. Sau aşa era planul iniţial, pentru că între timp preţul s-a modificat... Proiectul a fost şi este susţinut în continuare de numeroase companii precum AMD, eBay, Google, Marvell, Nortel Networks, etc. şi a fost destinat în special copiilor din ţările slab dezvoltate.

Dar, când conceptul a prins viaţă şi XO-ul a ajuns gata de lansarea oficială, a apărut şi concurenţa. Datorită reacţiei pozitive a publicului pentru notebook-urile low-cost, mai multe companii producătoare de PC-uri
(Asus, Intel, Everex) s-au orientat înspre această nouă piaţă.

Intel a început în mai 2006 un program asemănător cu cel realizat de OLPC. Momentan, Classmate PC-ul celor de la Intel se vinde doar în ţări considerate mai puţin dezvoltate, precum India, Mexic şi Indonezia, însă potrivit anunţului făcut recent de compania americană, sub-notebook-ul va fi în curând disponibil şi pe pieţele din Europa şi S.U.A.

Preţul acestui notebook va fi între 250 şi 300 dolari, şi va fi destinat în special scopurilor educaţionale, întocmai ca şi OLPC XO.

Intel plănuieşte să introducă în Classmate PC abia lansatele procesoare low cost (44 dolari) Atom. Având în vedere că Intel va intra pe mai multe pieţe cu mini-PC-ul Classmate, este foarte probabil ca sub-notebook-urile să beneficieze de noua gamă de procesoare
în cel mai scurt timp.