Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Guvernul a aprobat finantarea functionarii sistemului 112

Guvernul a aprobat miercuri Ordonanta de Urgenta privind organizarea si functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) 112 si finantarea functionarii sistemului
cu 38 de milioane lei,se arata intr-un comunicat de presa al reglementatorului in domeniul comunicatiilor.
Ordonanta prevede infiintarea Comitetului National de Coordonare a activitatii SNUAU care va functiona sub autoritatea Guvernului, avand rolul realizarii si elaborarii politicii si strategiei privind functionarea, operarea si dezvoltarea SNUAU, precum si a serviciului de urgenta 112 in Romania. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) va face parte din acest Comitet National, alaturi de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Sanatatii Publice si administratorul SNUAU.
"incepand de anul acesta, finantarea Sistemului 112 pe viitorii cinci ani va fi asigurata de la bugetul de stat si va acoperi functionalitatea completa a acestuia. Suma alocata pe fiecare an este de 38 de milioane lei", a declarat, la finalul sedintei de guvern, ministrul Comunicatiilor, Károly Borbély.
De asemenea, a fost identificata si solutia de localizare a apelurilor, indiferent de reteaua fixa sau mobila de pe care acestea sunt efectuate catre numarul unic de urgenta 112. Localizarea se va face in sistemul cell-id/sector-id si va permite identificarea pozitiei geografice in care se afla apelantul de telefonie mobila sau adresa fizica unde este instalat terminalul de telefonie fixa.
Prin adoptarea acestei Ordonante de urgenta, ANRCTI primeste atributiile de a stabili conditiile tehnice si economice referitoare la realizarea comunicatiilor catre SNUAU, inclusiv a conditiilor tehnice pentru furnizarea informatiilor de localizare a apelantului catre SNUAU de catre furnizorii de retele publice de telefonie.