Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

DVB-H este standard oficial european

Comisia Europeana a decis ca standardul de telefonie mobila DVB-H sa devina standard european oficial, incurajand adoptia sa de catre tarile membre.

Comisia Europeana a confirmat o hotarare anterioara si a anuntat oficial ca a decis sa adauge standardul Digital Video
Broadcasting Handheld (DVB-H) pe lista standardelor Uniunii Europene, masura menita sa impulsioneze industria de profil si sa stabileasca o piata
unificata pentru aplicatii de televiziune mobila in Europa.

“Pentru ca televiziunea mobila sa demareze in Europa, trebuie sa existe mai intai o certitudine in ceea ce priveste tehnologia,” a afirmat Viviane Reding, comisarul european pentru societate informationala si media. “Urmatorii pasi pentru implementarea strategiei europene in ceea ce priveste broadcasting-ul mobil vor include indicatii in ceea ce priveste metodele de autorizare a acestor servicii, precum si promovarea sistemelor
DRM asociate acestora, bazate pe standarde deschise,” a continuat Reding.

DVB-H este deja folosit in Europa, cu 16 tari aflate in faze preliminarii ale lansarii serviciilor comerciale bazate pe acest standard. Singurul serviciu comercial bazat pe DVB-H este disponibil in Italia, alte tari, precum Finlanda, Austria, Franta, Elvetia si Spania, fiind foarte aproape de lansarea unor servicii similare.

In Marea Britanie, atat T-Mobile cat si Orange sunt pe cale sa lanseze servicii de test bazate pe tehnologia concurenta MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Service), care este deja parte a standardului 3G.

Tot in Marea Britanie este testat MediaFlo, un standard realizat de compania americana Qualcomm, in timp ce Germania si Norvegia au lansat deja servicii bazate pe T-DMB (Terrestrial Digital Multimedia Broadcasting), un standard sustinut de producatori asiatici.

Viviane Reding a fost destul de transanta specificand ca daca operatorii europeni nu vor migra la DVB-H, Comisia Europeana va recurge la reglementari pentru a impune DVB-H ca standard pan-european.