Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Dreptate şi Adevăr, la Sibiu, pentru Manţog şi Morega

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de strămutare a procesului în care liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, alături de alte persoane, este judecat pentru corupţie, de la Judecătoria Târgu Jiu la Judecătoria Sibiu. La Tribunal de această dată, tot la Sibiu se află pe rol şi dosarul lui Ionel Manţog, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, respectiv pentru falsurile făcute în documentele
Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru a-şi construi o vilă din banii publici. Sibiu este locul în care se judecă cei mai mulţi gorjeni, pe lângă Manţog şi Morega, mai fac naveta spre instanţe, fostul secretar de stat Cosmin Popescu, foştii directori din Complexul Energetic Turceni, Dan Gavrilescu, Gabriel Bâgu, Nicolae Simionescu, Ovidiu Bălăcescu, Vasile Boca, Ion Vulpe, fost director general al CNLO, fostul director al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, judecat în două dosare, şi mulţi foşti angajaţi ai Sucursalei sau oameni de afaceri.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul în care este judecat liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, să fie strămutat la Judecătoria Sibiu. Totodată, instanţa supremă a decis menţinerea tuturor actelor efectuate în acest dosar.
În urmă cu o lună, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ca procesul să fie judecat la oricare altă instanţă din ţară, pentru că Morega ar putea să-i influenţeze pe magistraţii gorjeni. Liderul liberal susţine că judecarea cazului la orice altă instanţă din ţară poate fi garanţia unei judecăţi „echilibrate şi imparţiale”.
Dan Ilie Morega este judecat în dosarul „bani pentru partid” după ce în primăvara lui 2007 în presă a apărut o înregistrare de la o şedinţă a PNL Gorj în care şefilor liberali de instituţii descentralizate li se cereau bani pentru campania
electorală.
Conform procurorilor, Morega este cercetat şi pentru modul în care ar fi dobândit peste trei miliarde de lei vechi de la două fundaţii ale sale. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi trei funcţionari de la Sistemul
de Gospodărire a Apelor Gorj şi primarul din comuna Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, aceştia fiind puşi sub acuzare după ce edilul l-ar fi sunat pe Morega şi ar fi cerut să îl ajute să îi fie anulată o amendă primită de la inspectorii de la Apele Române.
Şeful SGA Gorj, Teodor Popescu, este judecat şi el în acest dosar, acesta având averea pusă sub sechestru, la fel ca şi Dan Ilie Morega. Alţi doi subordonaţi ai lui Popescu sunt puşi sub acuzare, la fel ca şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu.
Liderul PNL Gorj se află în prezent internat la Spitalul Universitar din Bucureşti, el acuzând probleme la ficat
, pancreas şi colon
.
Corupţii Gorjului s-au mutat la Sibiu

La Sibiu, Morega se va întâlni cu tot fieful democrat gorjean. Se poate spune că aici se va aduna Alianţa Dreptate şi Adevăr. Ce-i drept, la o instanţă superioară judecătoriei, respectiv Tribunalul Sibiu, merg de mai bine de un an liderii democraţi-liberali din Gorj. În fruntea grupului se află Ionel Manţog, acuzat că şi-a construit o vilă în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu, din banii statului, într-un mod ilegal. Manţog a ridicat excepţii, peste excepţii, în ideea de a scăpa de judecată. După ce a ridicat excepţia neconstituţionalităţii, unde au obţinut o suspendare a judecării de şase luni, Vulpe şi Manţog se judecă tot la Sibiu. Următorul termen de judecată în aceste dosare este 26 martie anul acesta.
La Tribunalul Sibiu se judecă şi dosarul lui Cosmin Popescu, un alt lider al PD-L Gorj, tot pentru fapte de corupţie, întrucât din funcţia de secretar de stat a falsificat un raport pentru a-l favoriza pe Ionel Manţog. Dosarul său a avut termen de judecată, ieri.
Ceilalţi foşti directori ai Complexului Energetic Turceni, Dan Gavrilescu, care este şi liderul de tineret al PD-L Gorj, Nicolae Simionescu, Gabriel Bâgu şi ceilalţi directori trimişi în judecată de DNA, au termen de judecată în 9 aprilie anul acesta. Ei sunt acuzaţi că au falsificat documente ale instituţiei pentru a prejudicia statul cu cinci milioane de euro. Au recurs la fals pentru a da câştig de cauză unor firme controlate de lideri de sindicat şi lideri politici.
Tot la Sibiu se mai află şi cele două dosare penale ale lui Dumitru Contoloru, fostul director al Sucursalei BCR Gorj, pentru frauda adusă instituţiei la care lucra. Unul are termen de judecată în 4 aprilie, anul acesta, altul în 18 aprilie, iar cel de-al treilea dosar, în care a fost achitat şi s-a declarat apel, se judecă la Curtea de Apel Alba, având termen de judecată 1 aprilie 2008.