Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Autostrada FORD

Autorităţile vor să construiască o autobandă de 2,5 km, special pentru autocamioanele de mare tonaj ale FORD, care vor transporta
zilnic peste 1.100 de maşini către Aeroportul Internaţional Craiova. Artera va supratraversa linia CFR Craiova - Bucureşti în zona staţiei Banu Mărăcine.

Autorităţile doljene sunt dispuse să cheltuiască minimum 5.000.000 de euro pentru construirea unei străzi de aproximativ 2,5 km care să facă legătura între viitoarea fabrică FORD şi Aeroportul Internaţional Craiova. Potrivit celor precizate de Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, specialiştii lucrează în prezent pentru alegerea celei mai bune rute şi realizarea documentaţiei tehnice necesare. În principiu, artera va supratraversa calea ferată Craiova-Bucureşti, în dreptul haltei Banu Mărăcine, după care va străbate terenurile staţiunii cu acelaşi nume, ieşind în DN 65 - în apropiere de Hanul Doctorului, apoi va intra pe centura de nord a oraşului, spre aeroport. „Specialiştii noştri studiază în prezent variantele pe care le avem cu această arteră. Va fi nevoie de două poduri, pentru că strada va traversa două linii de cale ferată. Sperăm ca o parte din finanţarea necesară să fie asigurată de Ministerul Transporturilor“, a precizat Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj.

100 de trailere vor străbate zilnic artera
Arhitectul-şef al CJ, Radu Pappa, era ieri în comuna Cârcea, unde discuta cu reprezentanţii primăriei variantele propuse pentru strada Ford. „Avem două-trei variante în lucru, să vedem pe care o vom alege. Noi credem că nu va fi nevoie de exproprieri (terenul staţiunii a fost retrocedat între timp - n.r.) decât pentru lăţirea străzii, până la 12-14 metri. În principiu, traseul va urma drumurile existente în staţiune. Drumul va avea două benzi. În ceea ce priveşte finanţarea, vom încerca să obţinem fonduri structurale UE pe componenta
pentru infrastructură, iar altă variantă ar fi ca ministerul să finanţeze lucrările. Nu este exclus însă nici ca FORD să participe financiar la acest proiect“, a declarat Pappa.

Dan Dumitru, reprezentantul Domarcons SA, firmă care lucrează în domeniu, crede că preţul unui kilometru de asfalt va fi de aproximativ 2.000.000 de euro. „Dacă avem în vedere costurile centurii de nord a oraşului, unde drumul a fost construit de nou, reiese un cost de 1,5-2 milioane de euro pe kilometru“, a precizat Dan Dumitru. După primii patru ani de activitate, FORD va produce la Craiova 300.000 de automobile, la paritate cu numărul locuitorilor din Bănie. În medie, peste 1.100 de maşini vor ieşi zilnic pe poarta fabricii, ceea ce va face din oraş Detroitul României. La aceste cifre, peste 100 de trailere vor străbate zilnic banda rutieră către aeroport.