Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Jubileu european cu divergente

Primul summit european la care participa Romania, ca membru cu drepturi depline al UE, incepe azi la Bruxelles sub semnul pregatirilor pentru jubileul Uniunii. Constructia europeana, care a debutat acum 50 de ani prin semnarea de catre sase tari a Tratatului de la Roma, arata azi ca un puzzle cu 27 de piese, ai carui lianti sunt democratia, pacea, stabilitatea si piata unificata.
Din peisaj nu lipsesc divergentele. Nu, ele nu sunt urmare a faptului ca la reuniune participa atat Traian Basescu, cat si Calin Popescu Tariceanu. ("Chiar daca sunt prezenti si premierul, si presedintele, vocea Romaniei in Consiliul European este unica", asigura ieri Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene.) Pur si simplu, deosebirile de vederi, inerente, intre liderii europeni se manifesta chiar in legatura cu textul declaratiei jubiliare.
Dorinta cancelarului german Angela Merkel este de a aborda cu colegii sai europeni, la un "pahar de vorba", continutul documentului. La dineul din seara aceasta, Merkel vrea sa obtina privilegiul de a redacta textul. In maximum doua pagini, declaratia - ce va fi data publicitatii
la Berlin, in cadrul ceremoniilor din 24 si 25 martie - trebuie sa celebreze Europa Unita, dar si sa evoce problemele cu care s-a confruntat Uniunea.
Germania doreste sa evite o redactare colectiva, pentru ca exista diferende intre Cei 27 asupra a numeroase puncte, cum este cazul extinderii viitoare a UE sau al Tratatului constitutional respins in primavara anului 2005 de Franta si Olanda.
Unele subiecte sensibile au fost rezolvate in ultimele zile. Desi nu a adoptat euro, Marea Britanie a fost de acord cu referirea la moneda europeana in declaratie. Pe de alta parte, relata EUObserver, Franta trebuie sa dea asigurari
ca textul nu va cere o viitoare extindere necontrolata a UE. De asemenea, Berlinul a decis sa evite termenul "Constitutie" in declaratie, pentru a nu nemultumi unele tari. Textul va contine numai o aluzie referitoare la "necesitatea implementarii unor reforme institutionale" si consolidarii unor politici comune in domenii ca imigratia sau energia
.
Chestiunile energetice si cele referitoare la incalzirea globala ocupa un loc important in cele doua zile de dezbateri de la Bruxelles. In privinta energiei, consensul se lasa asteptat. Germania doreste ca 20% din energia totala consumata in UE pana in anul 2020 sa provina din energii regenerabile (solara si eoliana). Franta, sprijinita de tarile est-europene, se opune insa proiectului. Liderii UE s-au angajat, in schimb, sa incheie un acord potrivit caruia statele comunitare vor reduce emisiile de noxe cu 20 de procente pana in 2020, in comparatie cu nivelul inregistrat in 1990.

Blog Archive

Astra Sport Betting: Jubileu european cu divergente
Astra Sport Betting: Jubileu european cu divergente
Astra Sport Betting: Jubileu european cu divergente
Astra Sport Betting: Jubileu european cu divergente